Ondokuz Mayıs Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Mezun Öğrenci Anket Sonuçları

Yazar: | Tarih: 11 Mayıs 2018

Mezunlarımız ile iletişimi artırmak ve eğitim kalitesini iyileştirmek için yaptığımız ankete katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen anket sonuçlarının değerlendirmesini aşağıda bulabilirsiniz.

Anketimize katılan mezun öğrencilerimizin %75 1 erkek %24 9 kadın mezunlarımızdan oluşmaktadır.

Mezunlarımızın yaşadığı şehir sıralamasında %22 7 ile Samsun ilk sırada yer alırken Ankara %11 9 ve İstanbul %6 2 olarak takip etmektedir.

Tekrar Harita Mühendisliği mesleğini seçmek isteyen mezunlarımızın yüzdesi %60 2 ile çoğunluktadır.

Ankete katılan mezunlarımızın %64 5’i diğer üniversitelerden mezun olan Harita Mühendislerine göre kendilerini daha iyi veya denk ve yeterli görmektedirler.

Mezun öğrencilerimiz iş bulmak için çoğunlukla referans ve kurum sınavları kanallarını kullanmaktadırlar.

Mezunlarımız bölümümüzle ilgili gelişmeleri %89 1 oranı ile resmi web sayfası ve/veya sosyal medya hesaplarından takip etmektedirler.

Anketimize katılan mezunlarımızın çoğunluğa göre %37 3 özel sektörde firma çalışanı olarak %33 8 kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta ve mezunlarımızın sadece %10 4’ü çalışmamaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mezunlarımıza ek olarak hangi kamu kurum ve kuruluşunda çalıştıklarını sorduğumuzda %27 4 ile belediye çalışan mezunlarımız çoğunluğu oluşturmaktadır.