Ondokuz Mayıs Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Yeni Öğrenci (2017 Girişli) Anket Sonuçları

Yazar: | Tarih: 11 Mayıs 2018

Yeni gelen öğrencilerimizi daha iyi tanımak ve bölümümüzden beklentilerini belirleyebilmek için yaptığımız ankete katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen anket sonuçlarının değerlendirmesini aşağıda bulabilirsiniz.

Anketimize 2017-2018 döneminde kayıt olan yeni öğrencilerimiz için yaptığımız anketimize 50 öğrencimiz katılmışlardır. 2017 girişli öğrencilerimizden 21 öğrencimiz hangi şehirden geliyorsunuz sorusuna %42 oranla Samsun cevabını vermişlerdir.

2017 girişli öğrencilerimiz Harita Mühendisliği bölümünü %40 oranla iyi iş olanakları sebebiyle seçmişlerdir.

Öğrencilerimizin Ondokuz Mayıs Üniversitesini seçmelerindeki sebep ise yaşadığım yere yakın olması ve yaşamak istediğim şehirde bulunması cevaplarını ağırlıkta vermişlerdir.

Harita Mühendisliği tercihlerinizde kaçıncı sırada sorusuna ise öğrencilerimiz %66 ile birinci veya ikinci sırada cevabını vermişlerdir.

Öğrencilerimiz Ondokuz Mayıs Üniversitesi Harita Mühendisliğini ise %32 oranla birinci sırada tercih etmişlerdir.

Yeni öğrencilerimizin %74 Anadolu lisesinden %18 Özel liseden %4 Fen lisesinden ve % 2 İmam Hatip lisesinden mezun olmuşlardır.

Harita Mühendisliği hakkında tercih yapmadan önce öğrencilerimizin %58’inin çok ve yeterince derecesinde bilgi sahipleri oldukları sonucuna varılmıştır.

Öğrencilerimiz %54 tercihte bulunmadan önce bölümümüzün web sayfasını incelemişlerdir.

Öğrencilerimiz bölümümüzden %56 oranla uygulama ve arazi çalışması ağırlıklı eğitim beklerken %32 teorik eğitimin uygulama çalışmalar ile desteklendiği karma eğitim beklemektedirler.

Öğrencilerimiz mezun olduklarında hedefledikleri kariyerleri yüzdeye göre sıraladığımızda %24 devlet ve özel sektör %20 kendi işimi kurmak %18 yurtdışında çalışmak %16 devlet kurumunda olarak belirlemişlerdir.