STAJ DUYURUSU

Yazar: hrtmuhendislik.web | Tarih: 15 Mart 2021

Staj yükümlülüğü bulunan öğrencilerimiz aşağıdaki koşullar içerisinde staj yapabilecektir:

1- Tüm derslerini başarıyla bitirmiş ve mezun olmak için sadece stajı kalmış olan öğrenciler, uzaktan eğitim yoluyla ve belirlenecek olan öğretim üyesinin gözetiminde staj yapabilecektir. Bu durumda olan öğrencilerin, durumlarını ifade eden bir e-posta’yı azizugur.tona@omu.edu.tr ve erdipakel@gmail.com adreslerinin her ikisine birden göndereceklerdir. Öğrencilerin dersleri kontrol edilerek, sadece stajlarının kalmış olduğu belirlenirse, kendilerine öğretim üyesi ataması yapılacaktır ve öğretim üyesinin vereceği proje, ödev vs. hazırlayacaktır. Geçer not alan öğrenci stajda başarılı sayılacaktır. Bu durumdaki öğrenciler hemen e-mail ile başvuru yapabilir. (Bu maddeye göre staj yapacak öğrenciler için sigorta yapılmayacaktır).

2- Bitirme durumunda olmayan tüm öğrenciler, aşağıdaki senato kararına uygun olarak staj yapabileceklerdir.

Senato Kararı:

“İşyeri ile öğrencinin gönüllü olması ve sorumluluğu üstlenmesi durumunda birim yönetim kurulunun kararı ile pandemi sürecinde koruyucu önlemler alınarak işyeri ortamında staj yapılabilecektir.”

Bu karara göre staj yapacak olan öğrenciler, staj formunun yanı sıra, staj yapacağı kurumdan “Covid-19 pandemi sürecinde, öğrencinin stajı kendi kurumunda yapması için kurumun gönüllü olduğunu ve tüm sorumluluğu üstlendiğini” ifade ve beyan eden ayrı bir onaylı ve imzalı yazı alacaktır. Öğrencinin kendisi de “Covid-19 pandemi sürecinde staj yapmak için gönüllü olduğunu ve tüm sorumluluğu üstlendiğini” ifade ve beyan eden bir imzalı yazı hazırlamalıdır. En son olarak öğrenci; kurum onaylı staj formunu, kurumdan aldığı onaylı imzalı beyanı ve kendisinin yazdığı imzalı beyanı kargo ile veya posta ile Harita Mühendisliği Bölümüne gönderecektir.

Bölümde yapılan incelemeden sonra, uygun görülen öğrenciler için Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile sigorta işlemleri yapılacak ve ondan sonra öğrenci staja başlayacaktır.

Stajların makul zamanlarda tamamlanabilmesi için yukarıda sayılan belgelerin en geç 26 Haziran 2020 tarihinde bölüme ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekir. Öğrenciler, Fakülte kurulu kararından sonra sigortası yaptırıldıktan sonra staja başlayacaklardır. Bu nedenle öğrencilerin kurumla görüşmelerinde bu sürece uygun bir staja başlama takvimi belirlemesi gerekir. (Staja başlama tarihinden yaklaşık 15 gün önce belgelerin bölüme ulaşmış olması gerekir).